Kai pagalvojate, kur dar norėtumėte nukeliauti, kartais apsisuka galva – nelankytų, vis skirtingų ir savaip įdomių vietų tiek daug, jog sunku pasirinkti. Atrinkome 40 gražiausių vietų, kurias siūlome perkelti tiesiai į savo kelionių norų sąrašo viršūnę. 

  • Zhangye Danxia nacionalinis parkas, Kinija

Pažvelkite į „Vaivorykštės kalnus“ ir įvairiausius jų atspalvius. Šių kalnų spalvos susiformavo per milijonus metų sluoksniuojantis nuosėdinėms mineralų sankaupoms – persidengiančios raudona, geltona ir oranžinės juostos –  tikras gamtos stebuklas prieš jūsų akis.

Visi skrydžiai į Kiniją

  • Venecija, Italija

Jei pasiplaukiojimas siaurais venecijos kanalais išpuoštoje gondoloje skamba per daug turistiškai, tuomet pasivaikščiojimas išraiškingais Venecijos arkiniais tiltais, privers susižavėti šiuo romantišku miestu ant vandens. 

Visi skrydžiai į Italiją

  • Banfo nacionalinis parkas, Kanada

Ledyninės kilmės ežerai šiame Kanados nacionaliniame parke atims žadą – jų vanduo žydriausias, kokį jums kada nors teko matyti.

Visi skrydžiai į Kanadą

  • Didysis vandenyno kelias (Great Ocean Road), Australija

Į Vakarus nuo Melburno driekiasi kelias, nusėtas nuostabaus grožio objektais. Išvysite 12 apaštalų vadinamas didingas iš vandenyno kylančias uolas, Didžiajame Otway nacionaliniame parke sutiksite koalas ir pasiduosite pajūrio miestelio Lorne žavesiui. 

Visi skrydžiai į Australiją

  • Maču Pikču

Tai be jokios abejonės žinomiausia Peru vieta, kurią tikrai norėsite pamatyti gyvai. Įspūdingos architektūros senovinio miesto terasa, apgaubta nuostabaus grožio kalnais tiesiog atima žadą. 

Visi skrydžiai į Maču Pikču

  • Pamukalė, Turkija

Čia išvyksite Sniego baltumo karštųjų versmių baseinus, iš kurių atsiveria nepaprastai vaizdingas Denizl miesto peizažas. 

Visi skrydžiai į Turkiją

  • Vyšnių žydėjimo sezonas, Japonija 

Sutinkame, kad Japonijoje gražu ištisus metus, tačiau gražiausias laikas čia apsilankyti – pavasaris, kai keletui savaičių visa šalis pasipuošia sprogstančiais vyšnių žiedais.

Visi skrydžiai į Japoniją

  • Pitono kalnai, Sent Lusija

Du nuostabaus grožio vulkaniniai kalnai yra vienas iš labiausiai atpažįstamų šios Karibų salos peizažo objektų. Čia galėsite mėgautis ne tik nuostabaus grožio panorama, bet ir itin švariais balto smėlio paplūdimiais. 

Visi skrydžiai į Karibų salas

  • Marakešas, Marokas

Įsikūręs Atlaso kalnų papėdėje, Marakešas mažai pasikeitė nuo viduramžių. Klaidžioti labirintus primenančiomis gatvėmis, grožėtis neeiline miesto architektūra, sodais bei ištaigingais rūmais, gamta ir nepaprastomis miesto spalvomis čia galima dienų dienas. 

Visi skrydžiai į Maroką

  • Bora Bora, Prancūzijos Polinezija

Mažytis rojus žemėje – Bora Bora sala Ramiajame vandenyne, užburs turkio spalvos lagūnomis, spalvingais koralų rifais ir nuostabia atmosfera. 

Visi skrydžiai į Bora Bora

  • Oia, Santorini, Graikija

Ne paslaptis, jog visos Graikijos salos gražios ir kiekviena jų nustebins nepakartojamu peizažu, tačiau jei norite pamatyti nepaprastai romantišką, ir neapsakomai ramų Egėjo jūros peizažą, į savo kelionių norų sąrašą įtraukite Oia miestelį.

Visi skrydžiai į Graikiją

  • Mu Cang Chai, Vietnamas

Pasijuskite kaip pasakoje, Mu Cang Chai kaimelyje apsuptame kalnų ir upelių, atrasite nuostabiąsias ryžių terasas, kurių neįprastas vaizdas, atrodo, niekada neatsibosta. 

Visi skrydžiai į Vietnamą

  • Tamil Nadu, Indija

Dauguma keliautojų renkasi Šiaurės Indiją ir  Mughal rūmus, tačiau vienos didžiausių Induistų šventyklų įkurtos pietinėje šalies dalyje, Tamil Nadu. Čia išvysite Šri Ranganathaswamy šventyklą bei galėsite įvertinti milžiniško Meenakshi grožį, šis Šventyklų kompleksas toks didelis, jog jį galima laikyti nedideliu miestu.

Visi skrydžiai į Indiją

  • Torres del Painės nacionalinis parkas, Čilė

Ar patikėtumėte, jei pasakytume jog Čilėje, Patagonijos regione, išvysite gražiausias kalnų panoramas, kurias kada nors yra tekę matyti? Įtraukite ją į savo kelionių norų sąrašą kai ateis laikas pailsėti nuo miesto šurmulio. 

Visi skrydžiai į Čilę

  • Uždraustasis miestas, Kinija

Įsikūręs Pekino centre, uždraustasis miestas net penkis šimtmečius buvo Kinijos imperatorių rūmai ir tapo vienu iš gražiausių senovės Kinijos architektūros pavyzdžių.

Visi skrydžiai į Kiniją

  • Amalfi pakrantė, Italija

Italijoje tiek daug gražių vietų, kad sunku pasirinkti vieną, tačiau Amalfio pakrantės šlaitų miesteliai neabejotinai pačiame gražiausių šalies vietų sąrašo viršuje – būtinai aplankykite Positaną.

Visi skrydžiai į Italiją

  • Krabis, Tailandas

Nuostabaus grozio paplūdimiai, išraiškingos kalkakmenio uolos ir šimtai mažų salelių – ši, pietinėje Tailando dalyje esanti pakrantė yra viena populiariausių atostogų vietų pasaulyje. 

Visi skrydžiai į Tailandą

  • Fiordland nacionalinis parkas, Naujoji Zelandija

Kiekvienais metais lapkričio mėnesio pabaigoje, visoje pietinėje Naujosios Zelandijos pakrantėje ryškiai violetinės spalvos žiedais pražysta nesuskaičiuojama daugybė lubinų. Viena gražiausių lubinų stebėjimo vietų yra Fiordlando nacionalinis parkas.

Visi skrydžiai į Naująją Zelandiją

  • Baganas, Mianmaras

Senovinis miestas centriniame Mianmare, papuoštas tūkstančiais budistų šventyklų bei pagodų, užburia. Gražiausias vaizdas atsiveria iš paukščio skrydžio, pavyzdžiui, ankstyvą rytą pasitinkant saulę oro balione.

Visi skrydžiai į Mianmarą

  • Havasu krioklys (Havasu Falls), Arizona

Prieš maudynes nuostabiuose, mėlynai žaliuose Havasu krioklio vandenyse, esančiuose visai šalia Didžiojo Kanjono nacionalinio parko, pėstute teks įveikti kiek daugiau nei 16-ą kilometrų, tačiau maudynės atpirks kiekvieną žingsnį. 

Visi skrydžiai į JAV

  • Šeicho Zaido mečetė, Abu Dabis, Jungtiniai Arabų Emyratai

Turinti net 82 didingus kupolus, talpinanti per 40 000 maldininkų, Šeicho Zajedo mečetė yra ne tik viena didžiausių mečečių pasaulyje, bet ir viena gražiausių – erdvus,marmuro plytomis, išpuotomis Artimųjų Rytų gėlių raštais, išklotas kiemas tiesiog atima žadą. 

Visi skrydžiai į Jungtinius Arabų Emyratus

  • Lisabona, Portugalija

Įsimintino grožio Portugalijos sostinė Lisabona, įsikūrusi ant kalvų virš Tagus upės. Miestas sužavės nuostabiais vaizdais, pastelinėmis spalvomis papuoštais namais ir žaviomis geltonomis gatvelėmis.

Visi skrydžiai į Portugaliją

  • Fernando de Noronija, Brazilija

Ugnikalnių salynas, nuo Brazilijos krantų nutolęs daugiau nei 300 km garsėja balto smėlio paplūdimiais ir krištolo skaidrumo vandeniu, kuriame apstu jūros vėžlių ir delfinų.

Visi skrydžiai į Braziliją

  • Vasilijaus Palaimintojo soboras, Rusija

Legenda byloja, kad XVI amžiuje pastačius Šv. Bazilijaus katedrą, Ivanas Rūstusis atėmė architekto regėjimą tam, kad šis nesukurtų nieko tokio nuostabaus kaip šis architektūrinis šedevras. 

Visi skrydžiai į Rusiją

  • Keiptaunas, Pietų Afrika

Kelionei iki Keiptauno, gali prireikti bene visos dienos, tačiau nuo Stalo kalno (Table Mountain) atsiverianti miesto panorama ir nesibaigiantys paplūdimiai yra daugiau nei verti ilgos kelionės.

Visi skrydžiai į Keiptauną

  • Žydroji lagūna, Islandija

Reikjaviko pietvakariuose esanti, Islandijos vizitine kortele laikomą Žydroji lagūna pasitiks ne tik iki šiol nematytu grožiu, bet ir leis pasimėgauti maudynėmis geoterminiuose vandenyse, prisotintuose odai naudingų mineralų.

Visi skrydžiai į Islandiją

  • Sossusvlei, Namibija

Atokiame Sossusvlei regione, Namibijos dykumoje isvysite aukščiausias pasaulyje smėlio kopas, kurių aukščiausia kyla į daugiau nei 400 m aukštį.

Visi skrydžiai į Namibiją

  • Paryžius, Prancūzija

Sunku nepamilti Paryžius. Kiekvienas jo kampelis primena atviruką, o maistas nepalieka abejingų – net jis čia nepaprastai gražus – ar jau ragavotei macarons’ų?

Visi skrydžiai į Prancūziją

  • Hawa Mahal, Džaipuras, Indija

Džaipuras, dėl architktūroje naudojamo rausvos spalvos atspalvio vadinamas „Rausvuoju miestu“. Hawa Mahal – Vėjo rūmai – yra vienas gražiausių rožinės architektūros pavyzdžių.

Visi skrydžiai į Indiją

  • Manhetenas, Niujorkas

Neabejotinai gyvas, triukšmingas ir visuomet pilnas žmonių, Niujorkas ištiestomis rankomis pasitiks kiekvieną. Neišvažiuokite kol nepasigrožėsite užburiančiu virš Manheteno dangoraižių pakibusiu saulėlydžiu. 

Visi skrydžiai į Niujorką

  • El Yunque nacionalinis miškas, Puerto Rikas

„El Yunque“ vienintelis atogrąžų miškas Šiaurės Amerikoje. Miško gyvūnijos ir augalų gausa privers pamiršti miesto ritmą, ir taps rojumi išskirtinio kadro ieškančiam keliautojui.

Visi skrydžiai į Puerto Riką

  • Auksinio rago kyšulys, Kroatija

Kroatijos Brač saloje esantis Auksinio rago kyšulys laikoma vienu populiariausiu ir gražiausiu Europos papludimiu. Čia mėgausitės krištolo mėlynumo vandeniu ir neįprastai baltų nugludintų akmenukų paplūdymiais. 

Visi skrydžiai į Kroatiją

  • Lofoteno salynas, Norvegija

Arktyje, Lofoteno salose, išvysite netikėtą žiemos ir pavasario derinį vienu metu – privalote čia apsilankyti. Atmosfera atima žadą bet kuriuo metų laiku, bet jei atvyksite žiemą galbūt išvysite ir šiaurės pašvaistę.

Visi skrydžiai į Norvegiją

  • Miho no Matsubara, Japonija

Didingo grožio išsiilgusiems keliautojams ši vieta dėl nuostabaus grožio pušų žinoma jau nuo 1920-ųjų, tačiau retas įvertina išskirtinius juodojo smėlio paplūdimius.

Visi skrydžiai į Japoniją

  • Holbošo sala, Meksika

Tobulų atostogų vieta, Jukatano pusiasalyje, Meksikoje. Geresnės vietos pabėgti nuo žiemos ir žmonių gali būti, jog net nerasite. Čia traukia laisvė, beribiai paplūdimiai ir skaidrus it stiklas vanduo.

Visi skrydžiai į Meksiką

  •  Barselona, Ispanija

Didžiausias Katalonijos regiono miestas papuoštas daugybe Antoni Gaudí kūrinių, tarp kurių ir patys garsiausi„Sagrada Familia“ bei „Park Güell“.

Visi skrydžiai į Ispaniją

  • Igvasu krioklys, Argentina

Igvasu kriokliai tarp argentinos ir Brazilijos sienų yra didžiausia krioklių sistema pasaulyje. Pabandykite įsivaizduoti jausmą kurį patirsite žvelgdami į beveik 250 šniokščiančių krioklių. 

Visi skrydžiai į Argentiną

  • Key West, Florida

Piečiausia Jungtinių Amerikos Valstijų vieta, Key Westas dar vadinamas tikru rojaus kampeliu, dievinantiems ne tik paplūdimius, bet ir kultūrines pramogas. 

Visi skrydžiai į Floridą

  • Giza, Egiptas

Faraonų laikų sostinė, kur smalsias turistų akis traukia ne tik didžiausia monolitinė skulptūra pasaulyje – Didysis Sfinksas, bet ir į UNESCO pasaulio paveldą įtrauktos Gizos piramidės. 

Visi skrydžiai į Egiptą

  • Kominas, Malta

Komino (Comino) salą, kur nuo 2017 m. užregistruoti tik trys gyventojai, pasieksite tik keltu iš žemyninės Ċirkewwa salos. Keliautojų mylimas Kominas užburs skaidriausiu kada nors matytu vandeniu ir nepaprasto grožio lagūnomis. 

Visi skrydžiai į Maltą

Nesvarbu, ar atostogas norite leisti ramiame ir saulėtame paplūdimyje, ar ryšitės kvapą gniaužiančiam nuotykiui, viskas prasideda nuo plano!