Spalvingosios naujienos naujų krypčių mylėtojams: „Ryanair“ oro linijos plečiasi – bendrovė dar šį sekmadienį paskelbė naujieną, jog nuo š.m. spalio mėnesio, net du kartus per savaitę, nuotykių ir atostogų ištroškusius keleivius skraidins į Jordanijos sostinę Amaną.

Kuo ypatinga yra Jordanija?

Tai – nuoširdus, atviras kraštas, kuriame dera Vakarų pasaulio modernumas ir senovės pasaulio stebuklai!

Žymiausias Jordanijos turistinis objektas įrašytas į UNESCO paveldo sąrašą – tai 200 m. pr. m. e. uolose išskaptuotas Petra miestas. Akmeniniai rūmai, šventyklos, statulos ir laiptai, kuriais gali pasivaikščioti tarsi gatvėmis, vadinami dykumų rože ir naujuoju pasaulio stebuklu.

Šiluma (kartais karščiu) lepinančioje šalyje galima išvysti Vadi Rumo dykumą, kurioje galima pasijusti lyg Marse. Ką jau kalbėti apie naujų pojūčių suteikiančią Negyvąją jūrą, kurioje savo mėgstamą knygą gali skaityti jūros vidury.

Vadi-Rumo

Vadi Rumo dykuma

Kuo keliautojus žavi Jordinijos sostinė Amanas? Biblijoje minimas miestas talpina šių dienų atributiką – restoranus, dangoraižius bei didingas amžių pradžios mečetes, šventyklas, amfiteatrus, kuriuos pamatyti tiesiog būtina!

Saugumas Jordanijoje

Jordanija – islamiškoji Artimųjų Rytų valstybė. Nors ribojasi su konfliktiškomis valstybėmis (kaimyninės šalys Sirija, Irakas, Saudo Arabija, Izraelis ir Vakarų Krantas), pati Jordanija yra saugi, sutari ir civilizuota arabų valstybė, palaikanti draugiškus ryšius su aplinkiniais kraštais.

Pigiausių bilietų savo atostogoms ieškok Skrendu.lt