Slovakijos sostinė Bratislava – tai gražus, gyvybingas miestas, kuriame gausu įdomios veiklos ir istorijos. Bratislava yra nedidelė, lyginant su kitomis Europos sostinėmis, tačiau tai didžiausias šalies miestas. Bratislava įsikūrusi Dunojaus upės pakraštyje, apsupta Karpatų kalnų, o virš miesto stūkso įspūdinga pilis. Bratislava yra pačioje Vidurio Europos širdyje. Leiskitės į įsimintiną savaitgalio kelionę ir patys pamatykite Bratislavos gražiausias lankytinas vietas!

Ką pamatyti Bratislavoje?

Senamiestis

Daugumai keliautojų, apsilankiusių Bratislavoje, labiausiai patinka istorinis senamiestis. Tyrinėdami daugybę vingiuotų gatvelių, išvysite mielų skverų, fontanų ir pastelinių spalvų fasadų. Mėgstantiems fotografuoti ten labai patiks! Senamiesčio architektūra tiesiog užburianti! Taip pat čia gausu kavinių ir restoranų, galima pasiklausyti gyvos muzikos. Be abejo, turistus domina lankytinos vietos. Vienas iš pagrindinių lankomų objektų Bratislavos senamiestyje yra XIII a. rotušė, kurios išvaizda per daugelį metų išliko tokia pati. Dabar joje įsikūręs seniausias Bratislavos muziejus – Miesto muziejus, kuriame nuo 1868 m. pristatoma Bratislavos ir Slovakijos istorija. Nuo bokšto viršaus atsiveria nuostabi panorama.

Bratislavos pilis

Bratislavos pilis stovi nuo IX a., neseniai buvo atlikta daug restauravimo darbų. Pagrindinė miesto įžymybė matoma beveik iš bet kurios miesto vietos, o iš senamiesčio ją lengva pasiekti pėsčiomis. Užkopę į kalną ir pasiekę pilį, būsite apdovanoti panoraminiais Dunojaus upės, viduramžių miesto, NSO tilto ir likusios miesto dalies vaizdais. Įžengę į pilį išvysite didingą salę su gražiomis baltomis sienomis, puoštomis aukso detalėmis. Būtinai aplankykite ir Karūnos bokštą – seniausią ir aukščiausią pilies bokštą. Stačiais laiptais ir siaurais praėjimais pasieksite bokšto viršų – čia atsiveria kvapą gniaužiantys miesto, upės ir aplinkinių kalnų vaizdai. Pilis laukia turistų antradieniais–sekmadieniais nuo 10 iki 18 val.

Primatų rūmai

Šių gražių klasicistinio stiliaus rūmų, pastatytų XVIII a., sunku nepastebėti – jie yra pačiame miesto centre, vos už kelių žingsnių nuo pagrindinės aikštės. Rūmuose esančioje paveikslų galerijoje eksponuojami Vengrijos valdovų portretai. Visos rūmų erdvės leidžia iš arčiau susipažinti su istorija. Nepraleiskite pro akis ir veidrodžių salės – garsiausios rūmų salės, kurioje 1805 m. buvo pasirašyta Austrijos ir Prancūzijos taikos sutartis.

Kur pavalgyti Bratislavoje?

Bratislavos vietinis maistas unikalus – virtuvėje susipina vengrų, austrų, vokiečių ir slovakų kultūros. Vietiniai patiekalai apima sočius troškinius, keptos mėsos valgius, bulvių koldūnus ir ne tik. Kelionės metu būtinai apsilankykite tradiciniuose Bratislavos restoranuose!

Restoranas Modrá Hviezda

Šis jaukus slovakų restoranas įsikūręs tiesiai po Bratislavos pilies sienomis. Gražiame XVIII a. pastate galėsite mėgautis puikiais slovakiškais patiekalais, užsigerdami vietiniu alumi arba naminiu vynu. Populiariausi restorano valgiai – triušiena su raudonojo vyno padažu arba štrudelis su burokėliais ir kaimišku sūriu.

Restoranas Flag Ship

Restoranas yra labai didelis, jame taip pat įrengta Bratislavos auksinė alėja, kurioje galima paragauti vietinių patiekalų ir pamatyti, kaip Bratislava atrodė maždaug prieš 100 metų. Tarp gardžiausių patiekalų – tradiciniai latke, bulviniai blynai, troškinta jautiena ir daugybė keptos mėsos valgių. 

Restoranas Traja Mušketieri (liet.Trys muškietininkai)

Tai vienas geriausių tradicinių Bratislavos restoranų, kuriame siūlomi tokie patiekalai, kaip veršienos ragu su koldūnais, ant grotelių kepta žuvis bei jūros gėrybės. Čia rasite unikalų meniu, kuriame klasikiniai slovakų patiekalai derinami su prancūziškos virtuvės užuominomis, todėl šis restoranas idealiai tinka ieškantiems įdomios kulinarinės patirties.

Kur apsistoti Bratislavoje?

Viešbutis Grand Hotel River Park

Šiame prabangiame viešbutyje, įsikūrusiame „Eurovea” komplekse palei Dunojaus upę, rasite elegantiškus kambarius, SPA centrą, uždarą baseiną ir nuostabų vaizdą į upę bei pilį.

Viešbutis Radisson Blu Carlton

Šiame stilingame viešbutyje, įsikūrusiame pačioje senamiesčio širdyje, siūlomi patogūs kambariai su šiuolaikiškais patogumais. Iš viešbučio pėsčiomis pasieksite pagrindines lankytinas vietas, tokias, kaip Šv. Mykolo vartai ir Bratislavos pilis.

Botelis Gracia

Tai unikalus apgyvendinimo variantas – viešbutis ant vandens, prišvartuotas Dunojaus upėje, netoli senamiesčio. Rasite jaukius kambarius su vaizdu į upę.

Hostelis Blues

Hostelis įsikūręs senamiestyje. Galėsite apsistoti bendrabučio tipo kambariuose ir privačiuose kambariuose už prieinamą kainą. Hostelyje yra bendra virtuvė, poilsio zona ir vyrauja draugiška atmosfera.

Tai tik keli pasiūlymai, kuriuos galite apsvarstyti planuodami savo viešnagę Bratislavoje. Prieš užsisakydami, pasitikrinkite kiekvienos apgyvendinimo vietos atsiliepimus ir siūlomus patogumus, kad rastumėte geriausiai jūsų poreikius ir pageidavimus atitinkantį variantą. Be to, patartina iš anksto užsisakyti nakvynę, ypač turizmo sezono metu.

Skrydžiai į Bratislavą

Bratislava yra puikus pasirinkimas savaitgalio pabėgimui! Turistų laukia tiesioginis skrydis iš Kauno penktadienį arba šeštadienį, grįžimas – antradienį. Kas gali būti geriau? Tiesioginis skrydis į Slovakiją, vykdomas Ryanair avialinijų, užtruks vos 1 valandą ir 35 minutes. Lėktuvų bilietai platformoje Skrendu.lt įsigyjami labai geromis kainomis! Pasinaudokite mūsų rekomendacijomis ir pati geriausia savaitgalio kelionė maršrutu Kaunas–Bratislava–Kaunas bus Jūsų!