Planuojant atostogas vienas iš svarbiausių aspektų – kaip nuvykti iki norimos šalies. Dažnai renkamės kelionę lėktuvu, nes tai greitas ir pigus sprendimas. Norint sutaupyti laiko ir pinigų svarbu pasirinkti  skrydį be persėdimų, tad ieškantiems kelionės į Italiją yra puiki galimybė, kadangi tiesioginiai skrydžiai į Italiją vyksta net į 7 miestus. 

 

Milanas. Vykti į Milaną ypač patogu, nes pigūs skrydžiai maršrutu Vilnius-Milanas vyksta net į du miesto oro uostus. Aviakompanija  Wizzair iš Vilniaus vykdo skrydžius į Milano Malpensa oro uostą, o Ryanair į Bergamo. Ieškantiems slidinėjimo atostogų Milanas yra patogiausias Italijos miestas norint pasiekti slidinėjimo centrus. Centrų į kuriuos nuvykti užtruksite iki dviejų valandų yra daugiau nei 10. Nuo Milano vos 69 km nutolęs Valtorta-Piani di Bobbio slidinėjimo centras su 35 km ilgio trasomis, iš kurių 10 km skirtos pradedantiesiems, 16 km pažengusiems ir 9 km profesionalams. Nuvykti iki slidinėjimo centro ypač paprasta, nes visą savaitgalį į šį centrą vyksta viešieji autobusai iš Milano. 109 km nuo Milano nutolusį Montecampione slidinėjimo kurortą pasieksite per 1:50 val., kuriame iš 30 km trasų 2 km skirtos pradedantiesiems, 22 km pažengusiems ir 6 km profesionalams. 127 km nuo Milano nutolusį Domobianca slidinėjimo kurortą pasieksite per pusantros valandos, kuriame iš 21 km trasų, 2 km skirtos pradedantiesiems, 15 km pažengusiems ir 4 km profesionalams. 

 

Roma. Į Italijos sostinę, maršrutu Vilnius-Roma skrydžius vykdo tiek Wizzair, tiek Ryanair kompanijos, tad tai puikus metas nuvykti į Italijos širdį. Čia galėsite pamatyti Italijos simbolį – Koliziejų ar antikinės Romos forumą ir jį supančią antikos istoriją. Aplankykite Panteoną – vieną iš įspūdingiausių statinių Romoje, pastatytą II amžiuje. Ši buvusi šventykla su vienu iš didžiausių kupolų Europoje ir įspūdingai išpuoštu vidumi sužavės kiekvieną. Esant Romoje svarbu aplankyti Vatikaną ir jame esančią didžiausią ir vieną iš svarbiausių katalikų bažnyčių pasaulyje – Šventojo Petro baziliką. Bazilika yra laikoma vienu iš geriausių baroko architektūros pavyzdžių, o jos viduje išvysite garsiausių Italijos menininkų kūrinius. O norintys pamatyti visame pasaulyje garsėjančius italų menininkų kūrinius turėtų apsilankyti Vatikano muziejuose. Ieškantys ramaus pasivaikščiojimo gali apžiūrėti įvairias miesto aikštes, kurios stebins savo išskirtine architektūra ir grožiu. 

 

Turinas. Tiesioginiai skrydžiai į Italiją vyksta ir į Turino miestą, kur maršrutu Vilnius-Turinas skraidina Ryanair aviakompanija. Tai miestas Italijos šiaurėje garsėjantis savo architektūra, istorija ir maistu. Šiame mieste galite aplankyti vienus iš svarbiausių muziejų Europoje ar net pasaulyje, tokių kaip Turino Egipto muziejų – seniausią Egipto muziejų pasaulyje ar Carignano rūmus, kuriame yra įsikūręs seniausias ir svarbiausias Italijoje renesanso muziejus. Mole Antonelliana – miesto simbolis, 167 metrų aukščio pastatas kadaise turėjęs būti sinagoga, bet vėliau tapo kino muziejumi. Apsilankykite miesto aikštėse, bažnyčiose bei seniausiame miesto parke – Valentino parke, kuriame ne tik galėsite pasigrožėti ramia gamta, bet ir ten esančiais pastatais.

 

Venecija. Ryanair siūlomi lėktuvų bilietai maršrutu Vilnius-Venecija pradžiugins ilgai lauktomis atostogomis į šį svajingą Italijos miestą. Išskirtinis miestas sudarytas iš 118 salų, kurias jungia daugiau nei 400 tiltų, sužavės ne tik savo išvaizda, bet ir bažnyčių, muziejų, tiltų ir kitų pastatų architektūra bei turtinga istorija. Šv. Morkaus aikštė – Venecijos širdis, kurioje atsispindi šio miesto ilgaamžė istorija ir kultūra. Aikštėje galite pamatyti Šv. Morkaus baziliką, Šv. Morkaus varpinę ir Dožų rūmus. Lankantis Venecijoje Didžiuoju Kanalu plaukite, miesto simboliu, gondola ir pasinerkite į neužmirštamus įspūdžius žvelgdami į miestą kitomis akimis. Aplankykite žymiausius miesto tiltus tokius kaip seniausią Didžiojo kanalo, Rialto tiltą, kuris iš medžio buvo pastatytas dar viduramžiais ir XVI a. įgavo savo dabartinę formą, Atodūsių tiltą ar Akademijos tiltą. 

 

Baris. Į Bario miestelį pietų Italijoje galite skristi Ryanair maršrutu Kaunas-Baris. Čia galėsite poilsiauti paplūdimyje, bet kartu pažinti šio miesto istoriją bei kultūrą. Miestas nėra užgultas turistų, tad tai puiki išeitis ieškantiems ramių atostogų. Verta aplankyti ir Bario senamiestį, kuris įkurtas dar viduramžiais ir yra sudarytas iš siaurų gatvelių ir pastatų, iki šiol atspindinčių turtingą šio miesto istoriją. Vieni iš svarbiausių senamiesčio ir pačio miesto pastatų yra, romaninio architektūros stiliaus, Šv. Nikolo bažnyčia, kurioje saugomi Šv. Nikolo palaikai ir miesto simboliu laikoma Svevo-Normano pilis. Norint pažinti miesto senamiestį, svarbu ne tik aplankyti svarbius pastatus, bet ir pasivaikščioti jo gatvelėmis ir susilieti su miesto kultūra, jos atmosfera. Apžiūrėję senamiesti ženkite centrine Viktoro Emanuelio gatve skiriančia senamiestį nuo likusios miesto dalies. Nepraleiskite pasivaikščiojimo miesto pakrante, praminta viena gražiausių Italijoje. Esant ilgesnei viešnagei verta aplankyti 56 km (apie 60 minučių kelionė autobusu) nuo Bario nutolusį, į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktą Albertobello miestelį, įžymų dėl savo išskirtinių trulli tipo namelių pastatytų iš kalkakmenio ir kūgio formos stogo. 

 

Neapolis. Į Neapolį tiesioginiu skrydžiu galite skristi Ryanair siūlomu maršrutu Kaunas-Neapolis. Išskirtinės atostogos trečiame pagal dydi Italijos mieste nenuvils nei vieno. Didžiausias senamiestis Europoje žavi išskirtinio grožio gatvėmis, aikštėmis, bažnyčiomis bei rūmais ir net yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Plebėjų aikštė – miesto simbolis žavintis savo iškilmingu dydžiu ir pastatais tokiais kaip kolonada apsupta Šv. Pranciškaus bazilika ir Valdovų rūmais. Dėmesio vertos ir miesto pilys: Naujoji pilis laikoma vienu iš Neapolio simbolių, o Ovo pilis viena iš gražiausių Italijos pilių. Aplankykite miesto muziejus, tokius kaip Neapolio nacionalinį archeologijos muziejų, garsų eksponatais išlikusiais po 79 prieš m.e.  įvykusio Vezuvijaus išsiveržimo, ar Šv. Januarijaus katakombas. Iš Neapolio kilo visame pasaulyje mėgstama pica, tad neišvažiuokite iš miesto neišbandę neapolietiškos picos. 

 

Riminis. Į Riminio miestelį galite nuvykti Ryanair siūlomu maršrutu Kaunas-Riminis. Tai puiki vieta atostogoms prie jūros, kur galėsite taip pat pažinti antikos laikus siekiančią miesto istoriją ir kultūrą. Pasivaikščiokite senamiesčiu ir jo aikštėmis, apžiūrėkite Augusto arką, kuri yra seniausia išlikusi antikinė arka ar taip pat nuo antikos laikų stovintį Tiberijaus tiltą. Persikėlus Tiberijaus tiltu įžengsite į Šv. Džiulijano rajoną – žvejų rajoną, kuriame vyrauja visai kita atmosfera. Čia žengsite gatvelėmis apsuptomis žemų, spalvotų namų ir jaukių užeigų, kur galėsite pasimėgauti ramia vakariene. Net garsusis italų režisierius Federikas Felinis šiame rajone ieškodavo įkvėpimo savo filmams. Atsipalaiduoti ir pasilepinti saule, šilta jūra ir porcija gaivinančių gelato, ar užsiimti įvairiais vandens sportais galėsite 15 km besitęsiančiame Riminio paplūdimyje.